מנה מגוונת ומעוררת

ארוחת בולונז עם אטריות אורז ותירס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

אלה חן – תזונאית קלינית, מתמחה בתזונת ספורט והשמנה, קואצ׳רית לתזונה נכונה ולאורח חיים בריא

מנת חלבון איכותית עם מנת פחמימה קלילה וטעימה. שילוב שעונה על כל הדרישות לארוחה מגוונת ומזינה. ויש בונוס. אם אחרי מנות בשריות אנחנו חשים בדרך כלל עייפות ונמנום, אז הארוחה הזו דווקא מניעה ומעוררת. מה צריך יותר?

מה במנה?

הבולונז של ספיישליס

  • עשוי מבשר בקר איכותי ודל בשומן
  • מכיל מחית ירקות ביניהם עגבניות, גזר, בצל, קישוא, בטטה וסלרי, המעניקים למנה שלל ויטמינים ומינרלים
  • מעניק 15 גרם חלבון איכותי – על כן חיוני לילדים ולבני נוער לצורך גדילה תקינה, ולספורטאים – לצורך בניית שריר
  • מקור חשוב לויטמין B12 שמחסור בו נפוץ למדי באוכלוסיה בישראל. החסר גורם בעיקר לתחושת עייפות, חוסר אנרגיה, ירידה בזיכרון, נשירת שיער, ובמצבים חמורים יותר – נימול באצבעות והפרעות נוירולוגיות
  • מקור חשוב לברזל, מקור חשוב לאבץ ולויטמינים מקבוצת B, החיוניים להחלמה ממחלות ולהתמודדות עם סטרס

אטריות אורז
פתרון טעים, קליל וללא גלוטן, כפחמימה המשלימה את מנת החלבון שמעניק הבשר, ואשר חיונית לספיגתו.

תירס

  • התירס אחראי לכמות הסיבים התזונתיים במנה. סיבים תזונתיים ממתנים את קפיצת הסוכר בדם ואחראים על תחושת שובע לאורך זמן.
  • תירס עשיר בויטמינים B1 ו- B3.  שהם חומרים חיוניים לשמירה על מערכת העצבים והתפקוד הקוגנטיבי.
  • בנוסף, תירס עשיר בעוד ויטמינים ממשפחת ה-B, כמו B5 אשר חיוני למטבוליזם של פחמימות וחלבונים בגוף.
  • תירס מכיל גם בטא קרוטן ההופך בגוף לויטמין A, שהינו הכרחי לבריאות העיניים והעור.
  • התירס מעניק לנו גם ויטמין E שהוא נוגד חמצון החשוב למלחמה נגד רדיקלים חופשיים המאיימים לנו על התאים בגוף ועלולים ליצור דלקות.

מה מקבלים?

המנה מספקת 350 קלוריות מתוכם 22 גרם חלבון ופחות מ-8 גרם שומן

«השילוב של בולונז עם אטריות אורז ותירס, מעניק לנו  מנה מזינה ומגוונת, מעוררת ומקפיצה»

הידעת?

על ספיגת הברזל בגוף

שימו עליי את העכבר וגלו
ברזל מן החי נספג טוב יותר ממקורות מן הצומח מאחר ואלו מכילים גם חומרים המעכבים את הספיגה. לשיפור הספיגה - מומלץ לשלב ויטמין c במנה

מקורות עיקריים לברזל

שימו עליי את העכבר וגלו
בשר הודו, בחלמון ביצה , דגים , בקטניות כדוגמת עדשים, שעועית לבנה, אפונה, חומוס, בירקות ירוקים, בדגנים,באגוזים ובזרעים כדוגמת גרעיני דלעת ובוטנים

על ספיגת הברזל בגוף

ברזל מן החי נספג טוב יותר ממקורות מן הצומח מאחר ואלו מכילים גם חומרים המעכבים את הספיגה. לשיפור הספיגה - מומלץ לשלב ויטמין c במנה

מקורות עיקריים לברזל

בשר הודו, בחלמון ביצה , דגים , בקטניות כדוגמת עדשים, שעועית לבנה, אפונה, חומוס, בירקות ירוקים, בדגנים,באגוזים ובזרעים כדוגמת גרעיני דלעת ובוטנים

כל מידע המופיע בכתבה זו הוא בבחינת מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול והוא אינו בא במקום  ייעוץ מקצועי אישי
לשם קבלת ייעוץ אישי יש לפנות לבעל מקצוע מוסמך.

רוצים לשתף?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מאמרים נוספים

עוד על ארוחות ספיישליס

דילוג לתוכן