תזונה בגיל המעבר

אחת מהתקופות היותר מאתגרות פיזית ומנטלית בקרב הנשים הינה תקופת מגיל המעבר. תמורות גופניות, קצב חילוף החומרים משתנה, מצב הרוח מתנדנד, חום הגוף עולה והדרישות התזונתיות הן אחרות. כל זאת נגרם עקב ירידה ברמת ההורמונים פרוגסטרון ואסטרוגן. חשוב לדעת שתשומת לב לאופן התזונה ולהרכבה עשויה לעזור ולהקל התופעות.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
ירקות ירוקים, בקבוק מים ומשקוליות כושר

אלה חן – תזונאית קלינית, מתמחה בתזונת ספורט והשמנה, קואצ׳רית לתזונה נכונה ולאורח חיים בריא

גלי חום

התופעה הנפוצה ביותר המאפיינת נשים בגיל המעבר. מספר 'טריקים' לקרר את הגוף:

  • שתיית מים עם נענע או עם מלפפון, שלהם אפקט המקרר את הגוף.
  • צריכת מיני מזון העשירים בויטמין e – כמו גרעינים ואגוזים.
  • מומןלץ להפחית, ככל שניתן, צריכה של מאכלים מחממים כמו ג׳ינג׳ר, קינמון, צ׳ילי חריף, קפה ואלכוהול.

בריחת סידן

בגיל המעבר הקצובה היומית המומלצת לסידן גבוהה יותר, על מנת להגן על העצמות ולמנוע בריחת סידן, אשר עלולה להוביל לאוסטאופורוזיס. על כן מומלץ להעשיר את התפריט במאכלים עשירים בסידן בשילוב ויטמין d, שמגביר את ספיגת הסידן.

מאכלים העשירים בסידן – סרדינים, מוצרי חלב מועשרים בסידן, אגוזים, שקדים וטחינה. מאכלים העשירים בויטמין d – דגים שמנים כמו סלמון ומקרל.

התכווצויות שרירים

המינרל מגנזיום ידוע ביכולתו לסייע לתופעה המטרידה הזו. על כן מומלץ לצרוך ירקות ירוקים כמו רוקט, ריג'לה, סלרי, עלי בייבי, פטרוזיליה, כוסברה, וכן גם אגוזים וגרעינים.

ירידה במצב הרוח

אומגה 3 – חומצת שומן שעשויה לסייע בשיפור מצב הרוח. קיימת בדגים , אגוזי מלך וגרעיני פשתן טחונים.

רעב מוגבר

  • אכילת 3 ארוחות מסודרות ביום, וביניהן 2-3 ארוחות ביניים קלות על מנת למנוע מצב של רעב מוגבר.
  • הקפדה על שילוב פחמימות מורכבות והימנעות מפחמימות פשוטות.
  • שילוב פעילות גופנית סדירה 2-3 פעמיםמ בשבוע.

רוצים לשתף?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מאמרים נוספים שלנו

ארוחות מוכנות עד הדלת

ללא אלרגנים

ללא גלוטן

דילוג לתוכן